har gått i kyrkan ;)

jo så illa är det, =) ville se hur en katolsk söndags mässa funkade.

iaf så här började det. satt hemma hela lördagen och var rätt bakis sen fredagen. så runt kl 18 på kvällen skulle jag se nya pirates of the carrabian på burken då michael frågade om jag hade några planer denna kväll. han och Gavin var påväg ut till hans mor och skulle stanna över där och käka middag hos hans syrra dagen efter. kort sagt tyckte han att jag skulle följa med istället för att sitta hemma själv. så jag hängde med 91km in till mittersta ireland. och lånade michaels kamera.

image21

image22
Kalbeggar heter den lilla byn jag landade i. hälften så stor som moheda och 4 nattöppna pubbar =)
vi käkade middag den kvällen bestående av lax, potatismos och någon mosad rotfrukt som av någon anledning kallas "swedes" (?!?).

image23
image24

efter middagen gav vi oss på att byta täckmattan i badrumet. hon hade haft en fuktskada för nån vecka sen och vi erbjöd oss att hjälpa till (översta bilden är michael, nedre är Gavin)

dagen efter stack vi till kyrkan =) i ca 30 min. hela mässan gick snabbt som attan. sitta ner, stå up, falla på knä. såga några böner men aldrig sjunga. annars var det rätt likt det vi har i sverige med nattvad och allt. har tyär inga bilder på detta.

efter mässan stack vi hem till michaels syrra och hennes fästman. Denis som han heter är en av 4 barn från en bondefamilj. när han var 4-5 år gick hans farsa bort och det blev väldigt mycket för den ensamstående morsan och hennes 4 unga söner att ta hand om allt själva. ekonomin gick på lågtryck så det var ganska tufft för dem. för att ta sig ur eländet så rev man hela rasket, byggde en golfbana och blev rejält förmögna ;)

image25
image26
entren och innergården....

image27
första hålet ;)

så det va min helg i runda slängar.. och jo jag var på en av de förut nämnda pubbarna oxå ;) destilleriet i kalbeggan säger invånarna själva är världens äldsta men jag vågar inte hålla med ;)

two more photos

...but no pictures from the pub yet ;)


image19

det vita ni ser på denna extremt suddiga bild därborta ska företälla en jäklans massa hus

image20

u guessed it. mitt jobb..

nu är träningsperioden slut och jag har mitt första IBM certifikat. det "account" jag börjar jobba för på måndag är ABB.

...kl 7 på morgonen.. uh... =)

10 dagar i dublin

länge sen man skrev nått nu så jag tänkte passa på medans tvättmaskinen går ;)

iaf jag bor som sagt hos Gavin och Michael samt en annan hyresgäst som heter Brian. veckan som gått har jag genomgått vecka 1 av de två inlärningsveckorna. vi har typ ängnat 3 dagar åt kundbemötande/problemsökning och två åt nätverk/Lotus notes. första gången för mej som jag stött på lotus notes faktiskt och tja. inte världens mest effektivaste / användarvänliga epostsystem. påminner lite om First calss men är Väldigt mycket mer avancerat. jag har blivit lite förtjust i programmet för det är rätt nördigt uppbyggt ;)

iaf jag sitter inte på pubben hela dagarna om ni trodde det ;)

det är iaf rätt skönt att äntligen fått veta vad jag ska göra på IBM. egentligen kan man kalla det teknisk support över telefon. skillnaden mellan helpdesk (1 level) och Central Technical Support(level 2) är att vi får göra övertagningar av maskinen som har problem för att lösa problemet. vi kommer även få göra nätverksinstallationer. dvs starta up kanske 100 datorer samtidigt och tanka ner en image på alla samtidigt med windows,program och allt. aldrig gjort det förr men jag antar att vi får gå in på det lite längre fram.

ikväll ska jag ta min andra pint guiness i dublin med några danskar som oxå har börjat.
så hej för denna gång. DET ÄR HELG!


RSS 2.0